Activitat econòmica

COMERÇ:

Avançament d’algunes dades de l’Enquesta Afectació de la pandèmia i el confinament al comerç de Sant Boi:

 • Bona part dels comerços de Sant Boi han incorporat durant el confinament i la posterior desescalada nous equipaments i serveis als seus establiments, relacionats amb nous formats de comanda i lliurament de productes i serveis: hi ha un 11% més d’establiments que accepta comandes per telèfon (actualment el 73,4%), i un 12,8% més de comerços que han habilitat un canal de WhatsApp o Internet per realitzar les vendes.
 • També s’ha incrementat fortament el servei a domicili: abans de la pandèmia el 21,1% oferia aquest servei, mentre que ara l’ofereix el 49,5%.
 • Quant a l’ús del comerç de proximitat davant les grans superfícies comercials, un 30% del total de comerços creu que bona part de les vendes que tenen actualment tornaran a aquestes grans superfícies, per un 32,1% que pensa que una part sí, però petita. A l’altra banda, el 30% dels enquestats va respondre que no pensa que hagi de perdre vendes en benefici de les grans superfícies.
 • Gairebé la meitat dels comerços ha sol·licitat alguns tipus d’ajuda a les administracions públiques, ajuda que s’ha concedit a una tercera part del total, mentre que a un 15,6% se’ls ha denegat. També hi ha un 27,5% que ha hagut de sol·licitar un crèdit bancari. Una part important, el 22%, ha rebut algun tipus d’ajut econòmic de familiars, amics o altres persones del seu àmbit de relacions personals.
 • Durant el confinament, el 47% de comerços va perdre la totalitat del volum de vendes, un 18% entre el 75 i el 100%, i un 11% va perdre aproximadament la meitat de les vendes. Un cop represa l’activitat, ja sigui totalment o parcialment, només el 8,3% dels comerços van manifestar haver recuperat totalment el seu volum de vendes anteriors. Com a conseqüència, actualment el 24,8% dels comerços es planteja el tancament definitiu de l’activitat.
 • Al 70% dels establiments hi treballa el mateix nombre de persones.
 • Un 30% ha incorporat nous productes o serveis que abans no oferien.

  L’impacte de la Covid-19 sobre l’activitat econòmica a nivell català

  L’Idescat ha publicat recentment dades relatives al 3er trimestre d’enguany sobre l’impacte de la pandèmia en l’activitat econòmica, amb dades rellevants sobre reducció de facturació i previsió de recuperació, principals mesures adoptades, transformació digital o ocupació. La visió general territorial...

  / 9 de novembre de 2020

  Resultats de l’enquesta al comerç local

  L’Observatori de Ciutat ha publicat els resultats de l’enquesta a comerços locals per conèixer millor l’afectació de la primera onada de la pandèmia sobre la seva activitat, la seva capacitat d’adaptació a les noves circumstàncies, restriccions i preferències de la...

  / 9 de novembre de 2020